poniedziałek, 7 grudnia 2015

Penne ze szpinakiem i łososiem


Dziś pomysł na szybki i przepyszny obiad. Zapraszam :)


Penne ze szpinakiem i łososiem
/2 porcje/

makaron penne

150 g wędzonego łososia
duża garść szpinaku (może być też szpinak mrożony)
ok. 1/2 szklanki śmietany kremówki
2 ząbki czosnku
oliwa

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Na patelnie wlać trochę oliwy i podsmażyć szpinak aż zmięknie. Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i pokrojonego łososia. Na koniec dodać śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem (spróbować czy sól jest konieczna bo czasem słony łosoś wystarczy). Dodać odcedzony makaron i wymieszać. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz