środa, 1 października 2014

Makaron z indykiem w sosie pomidorowym


Dziś zapraszam Was na szybki, prosty i lekki makaron z mięsem z indyka, oliwkami i kaparami. Mięso z indyka jest dużo zdrowsze i moim zdaniem smaczniejsze niż mięso z kurczaka. Jest lekkostrawne, dlatego polecam osobą na diecie.



Makaron z indykiem w sosie pomidorowym
/porcja na 2 osoby/

250 g makaronu spaghetti
300 g piersi z indyka
1 puszka pomidorów
1 średnia cebula, posiekana w kostkę
ok. 10 zielonych oliwek, posiekanych
kilka kaparów
2 ząbki czosnku, wyciśniętego na prasce
sól, pieprz, bazylia, słodka i ostra papryka
olej,masło do smażenia


Pierś z indyka pokroić na paski, doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej po czym dodać łyżeczkę masła i na tym smażyć indyka. Gotowe mięso wyjąć z patelni i na tym samym tłuszczu smażyć cebulę. Kiedy cebula zmięknie dodać oliwki, kapary i pomidory z puszki. Następnie dodać czosnek i doprawić solą, pieprzem, bazylią i papryką. Na koniec dodać mięso z indyka, ugotowany makaron i wyłożyć na talerz. 
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz