niedziela, 5 lutego 2017

Brownie z fasoli i banana - fit!


Nie lubię czerwonej fasoli, ale to ciasto to absolutny hit! Szybki i bardzo prosty przepis a ciacho wychodzi mega :) Nie wyczujecie, że jest z fasoli.



Brownie z fasoli
/składniki na małą blaszkę/

2 puszki czerwonej fasoli
2 dojrzałe banany
3 jajka
2 duże łyżki kakao
2 łyżki oleju kokosowego
1 płaska łyżka proszku do pieczenia
opcjonalnie 1/2 szklanki cukru (banany już dodają słodyczy więc jeśli lubicie mniej słodkie nie trzeba dodawać cukru)

Fasole odsączyć i opłukać zimną wodą na sitku. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Ciasto wylewamy do formy. Piec w 180 stopniach przez ok. 40 min.


4 komentarze:

  1. Uwielbiam takie eksperymenty! Kusząca opcja i na pewno do wypróbowania tylko muszę jakoś zweganizować :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zamiast jajka mozna dac siemię lniane :-) ( 1 jajko to 1 1/2 lyzki siemienia namoczonego w 3 lyzkach wody)

      Usuń
  2. Moje ulubione ciasto w ostatnim czasie! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Truskawki są mega. Wszystko wchłonę, co ma je w swoim składzie hehe.
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń