sobota, 6 sierpnia 2016

Leczo z kabaczka


Przepis na leczo z kabaczka



1 duży kabaczek
2 papryki
4 pomidory średnie
4 średnie cebule
40 dag kiełbasy
płaska łyżeczka papryki słodkiej
sól, pieprz, chilli
olej do smażenia

Kiełbasę pokroić w kostkę. Kabaczka obrać ze skóry, wydrążyć łyżką miąższ (którego należy się pozbyć) i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić. Pomidory sparzyć wrzątkiem, ściągnąć skórę i pokroić w kostkę. 

Do garnka wlać niewielką ilość oleju, wrzucić kiełbasę i podsmażyć. Następnie dodać cebulę, kiedy zmięknie dodać kabaczka i paprykę. Odrobinę posolić. Gdy kabaczek i papryka będą miękkie dodać pomidory i smażyć 10 minut. Doprawić solą, pieprzem, papryką i chilli wg. uznania. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz