Krewetki po tajsku danie tak aromatyczne, że podczas gotowania cudny zapach roznosił się po całym domu. Zapraszam wszystkich, którzy lubią pikantne i orientalne smaki.
Krewetki po tajsku w mleczku kokosowym
dla 2 osób
dla 2 osób
- ok. 300 g krewetek
- 1 mała puszka mleczka kokosowego lub 1/2 dużej
- 2 duże ząbki czosnku
- 1 papryczka chili
- 1/2 świeżej łodygi trawy cytrynowej
- 2 cm korzenia imbiru
- skórka otarta z 1 limonki
- sok z 1 limonki
- 3 łyżki oleju
- ryż ewentualnie
Na rozgrzaną patelnie wylać krewetki wraz z całą marynatą. Podsmaż chwile i dodaj mleczko kokosowe. Smażyć, aż mleczko trochę odparuje. Można podawać z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz